Cicus blogja

Autizmus világnapja

2019. április 04. - Anita cicus

Április 2.-a az autizmus világnapja. Egyrészt mától nem tervezzek semmilyen programot szombaton. Másrészt elég rendhagyó véleményt írom a májusi koncertről.

55576245_2124739907645779_4502119500035915776_o.jpg

Ha Budapest utcáit járom, és látom a sok Nem Adom Fel együttes plakátot, melyet nem is szerepelhetek. Sorolhatnám tovább miért, de nem részletezzem. Autizmussal és epilepsziával élek, ami náluk zajlik, és van rajtam kívül rengeteg ilyen diagnózisú ember. Pl: Bence, Peti, Áron, Robika. Könnyen mondhatják rólunk ezután is, hogy gonoszok vagyunk. De ez nem igaz! Minden ember más. Lehet akár aspergeres, roma, fekete, stb. Egyetlen ország sem viseli el, ha egy vagy több okosvezető tartja kezében a hatalmat, mert nagyon sok gyenge embernek okoz ez fájdalmat és ezzel veszélybe kerül a jövője, élete. Előtör az irigység, a keserűség és az egymásnak esés. Kihat a következő generációra és a következmények borzalmasak lehetnek.

 

Nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben bármilyen jó irányú változás lesz. A társadalmi különbségek egyre nagyobbak, az idegengyűlölet mindennapossá vált. Ez komoly feszültséget okoz az emberek között, ráadásul komoly nehézségekkel is él a magyar társadalom. Minap a pszichiáteremmel erről beszélgettünk a félelemről és a szomorúságról. Sokszor felteszem magamban a kérdést, hogy én mit ártottam? Amikor az édesanyámmal beszélgetek az egyedi világomról, ő nem ért ezzel egyet. Más a felfogása, sokban eltér a véleményünk. Az egyik ilyen véleménye szerint közel 31 évesen másképpen kell felfognom az egészet. Miért? A világom szerves részét a rajzfilm teszi ki. Néha hangosan akarom megnézni, hogy a nappaliból kiszűrődő sitcom, vagy a romantikus sorozatok ne zavarjon előlem. ,,Koncetrálj a tudományon", ahogy Rick Sanchez mondta Mortynak. Nálam a klasszikus rajzfilm az , meg persze más rajzfilm stílus a gyógyír, amely nagy hatással van a lelkemre és biztat, hogy minden rendben lesz. Aki hozzám hasonlóan rajzfilmrajongó ismernie kellene azt az érzést, amikor az animáció bátorít és üzeni, hogy értékes vagy, ne engedd magad legyőzni! Nagyon sok a rossz ember, akiktől óvakodnunk kell, de főleg a szeretteinket kell megvédenünk! Tisztában kell lennünk azzal a megdöbbentő ténnyel is, hogy sok buta és primitív ember van, akik a tudatlanságuk által megannyi hülyeséget szórakoztatnak bizonyos és ők azok, akiket könnyedén lehet befolyásolni, uszítani. Leszűrődik az a következtetés, hogy az ember ne gondolkodjon, ne legyen elfogadó, mert így lehet megvezetni a másikat. Az ember legyen olyan, amilyen, de tartson be bizonyos alapszabályokat. Ez mindenkire vonatkozik, még a másságokkal élőkre is! Mindenkinek van saját véleménye. Maradjunk ennyiben!



Mostanában egyre többet foglalkozok a másságaimmal. Mióta a pszichiáteremhez is járok a NEM ADOM FEL mellett, egyre jobban kezdem elfogadni magam. Bánom, hogy sokszor voltam igazságtalan a másikkal szemben. Vannak, akikkel kapcsolatban igazam volt és van mai napig is. Sajnos az ön nem elfogadás számos bajt hordoz magában. Nem voltam megelégedve magammal, mert óriási nyomás nehezedett rám. Pl: a szólózással kapcsolatban. Sőt Kisebb megfelelés, beilleszkedési próbálkozások, kudarcok, újdonságok, változások és még sorolhatnám tovább. Azért nem fogadtam el magam korábban, mert másképpen álltak hozzám egyesek. Belém ivódott az, hogy nem vagyok értékes, sokszor kaptam rossz kritikát mikor új voltam. Atípusos autista vagyok és epilepsziás. Nem fogok szégyenkezni emiatt, mert ezzel a két mássággal is lehet boldogan élni. Vannak nehézségek sajnos, de ezeket nekem kell megoldani. Kisebb, nagyobb kiborulások magamban, illetve családon belül, melyet sajnos nehéz kezelni. A lényeg az, hogy negyed vagy évente 1x elő szokott fordulni egy nagy „vulkánkitörés”. Persze akkor, amikor egyszerre jönnek össze a dolgok és ilyenkor egy sötét felhővé válok. Van még mikben fejlődnöm, de még messze van az a cél, mikor teljes értékű életet tudok élni. Az biztos, hogy jó úton haladok a célom felé. Van néhány rossz tulajdonságom, modorom, melyekre nem vagyok büszke, de ezt is megoldom majd. Rossz belegondolni abba, hogy az utóbbi években hány kapcsolatom ment tönkre, mert nem voltam elég érett hozzá és a magatartásbeli viselkedésem is rátett egy lapáttal. Az utóbbi nagyon bosszantó, mert egyesek a rossz oldalam ismerték meg. Ma más a helyzet, de következményekkel teli. Az igazságtalanságokat továbbra is nehezen viselem. Szörnyű, hogy mennyi kártékony és rosszindulatú ember van ebben a világban. Az ilyenek nem emberek, hanem szörnyetegek. És az ilyenek sajnos a gyengéket és a mássággal élőket pécézik ki, mint vírusok a gyenge immunrendszert. Néha meg kell állni, és magunkba nézni. Kevés ember foglalkozik a másikkal. Az évek úgy telnek, hogy kevés dolog változik jó irányba.


Így kellett befogadni egy autistát egy zenekarban? Így!


A félelem egy nagyon kemény ellenfél, de lehet győzni! Nem szabad engedni, hogy bármilyen fóbia, pl. a bátorság győzedelmeskedjen! Én úgy élem az életem, hogy diszkrét legyek. Ezzel odafigyelek a másikra. Mindennek megvan a maga helye. Az autizmussal kapcsolatos tájékoztatás számos fiatal életét mentheti meg, főleg az iskolai bántalmazásoktól. A felvilágosítás hiánya miatt sok autista érhet fizikai vagy lelki bántalmazás, amely kihat a későbbi életére és ne adj Isten akár következmények is végződhet. A felvilágosítás és segítés a legjobb és legbiztonságosabb dolog, mert ezzel az is elkerülhető, hogy auti/epis fiatalok ne kerüljenek az utcára, mert épp a családjuk nem tudja elfogadni. Jómagam visszasírom azt a 10 évet, amit megfeleléssel, elnyomással éltem meg, beleesve egy komoly mentális betegségbe, illetve 2003-tól-2010-ig durva iskolai bántalmazás áldozatává váltam Tüskevárba, mert senki nem fogadta, hogy autizmussal élek. Ugyan nem ismertem el akkoriban, de a híperaktív gyerekek kiszúrták és nagy baj lett belőle. Akik autizmussal kapcsolatban tartanak azok nem ingatag emberek, hanem olyanok, akik ismerik annak következményeit.

Nem fogom megengedni és hagyni, hogy bárki leértékeljen. Főleg olyanok, akik nem ismernek. Sok ember szeret másokat kioktatni, mert azt hiszik jogukban áll. Én elfogadom a két másságom, mert Isten azt akarta, hogy ilyennek szülessek. Számos értékkel rendelkezem és ezeket az értékeket jó dolgokra használom fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2714715515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása