Cicus blogja

Magyarország Tortája 2017 vélemény

2017. augusztus 20. - Anita cicus

Idei évben is kihirdették Magyarország Tortáját.
Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Az idei nyertes torta nem más mint: Balatoni Habos Mogyoró 

Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva, tejcsokoládés karamell, mogyoró hab rétegződik, és mogyoróolajos áthúzóval lett bevonva. A „Balatoni” jelző, a dél-balatoni régió jellegzetes és ízletes csonthéjas gyümölcsére, a mogyoróra hívja fel a figyelmet, a régióban jelenleg is találhatók remek zamatú gyümölcsöt termő ültetvények. A nyertes torta készítője is dél-balatoni termelőtől származó mogyoróolajat használt a tortához.

A népszerű ország tortáját más cukrászdában tudtam megvenni. Azonban ez az íz, majdnem a lúdláb tortára emlékeztet, de nagyon szerettem a mogyorót. Nem is vettem észre, hogy a cukrászok tettek bele néhány apróságokat a tortában. Én azt mondom le a kalappal, hiszen a torta megérdemelte a győztesnek járó címet.
Akkoriban tudtam jönni az Augusztus 20- ai napon, és évente egy szelet tortát kóstoltam meg a szilvás gombócból, a szilvatortából és meggytortából is, így szerencsém volt elmenem a Magyar Ízek Utcáján lévőn sátrakban a Clark Ádám téren.  A 20-ai rendezvények, fesztiválok és koncertek, bábelőadások is nem maradtak volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr912764066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása