Cicus blogja

INDOOR MiniGolf Ricsivel

2024. augusztus 26. - Anita cicus

img_20240824_163637_408.jpg

Az INDOOR MiniGolf Budapest több, mint a város legizgalmasabb minigolf klubja. Családi kikapcsolódás, közösségi tér, páratlan rendezvényhelyszín és az est fénypontja egész évben, bármilyen időben.

7.png

5.png

16.png

14.png

12.png

9.png

4.png

3.png

15.png

11.png

10.png

1.png

8.png

6.png

2.png

17.png

Sötétben világító káprázatos falfestmények borították és kreatív pályák ölelésében vehettem részt a legkülönlegesebb minigolf élményén. Mintha nem is a Földön játszhatnám! Kilőttem magam az űrbe, rettegtem végig a horror szobát és eltévedtem egy varázslatos erdőben! Három egyedülálló termen keresztül 18 pálya található ezen a különleges ezen a díszes sötétben világítban borult minigolf univerzumban.

dc26eeda-e18e-4797-a39d-efbba776385b.jpg

hjesjh.jpg

A minigolf szabadidős szórakozási forma, kinézetre a golfra hasonlít, azonban a pálya méretei jóval kisebbek (innen ered a mini elnevezés) és a szabályai is kissé mások, mint a golfé.

Az első ismert minigolf pálya 1916-ben jelent meg Észak-Karolinában, a valódi újítás azonban Thomas MacCullough Fairbairn golfőrültnek köszönhető, aki az azóta is használatos műfűvel rukkolt elő. Az 1920-as évek így az amerikai minigolf aranykorát jelentették, több tízezer pályával országszerte.

A sport ebben az időszakban annyira népszerű volt, hogy azt még Hollywood is megérezte. A mozik látogatottsága a minigolfnak köszönhetően jelentősen megcsappant, sok filmszínház tulajdonosa pedig annyira elkeseredett, hogy minigolf pályává alakította moziját.

A minigolf-pályáknak négy típusa létezik:

- filcpályák (fa alapon filc szőnyeg borítással)
- betonpályák
- miniatűrgolf-pályák (eternitből)
- fantáziapályák (általában beton alapon filc szőnyeg, az akadályok nem szabványosak, családi szórakozásra a legalkalmasabbak)

A tradicionális golffal ellentétben a minigolf a kezdetektől fogva szabadabb volt. Egy sport esetében, melyben a humor és a kreativitás legalább olyan fontos szerepet tölt be, mint a technikás játék, a legnagyobb innovációk sokszor a legegyszerűbb dolgokból erednek. 

A Nagy gazdasági világválság idején a pályákat olyan háztartási eszközökből kezdték el összeállítani, mint gumiabroncsok, csövek, vagy hordók. Ezeket a szokatlan akadályokat annyira megszerették az emberek, hogy később a sport alapköveivé váltak. Így jutottak el mára a különböző kreatív formai újításokon át, a mozgó, mechanikus játékelemeken keresztül az olyan modern technológiák megjelenéséig, mint a 3D és a sötétben foszforeszkáló minigolf pályák.

messenger_creation_78ba0204-c550-4192-9d95-6856d87910b8.jpeg

Ez a minigolf tökéletesen megfelelt számomra, hogy visszarepítsen engem a gyerekoromba, amikor 1998 nyarán voltam a családommal Balatonföldváron 1 hétre. Jelen pillanatban Ricsi sokkal jobban játszott, mint ahogy régen az unokatestvérem. Tehát ő nyerte a meccset. És milyen jól sikerült a mostani minigolf, mint a gyerekkori. A lényeg az volt, hogy örömöt okozott nekem. Bár túlzás volt, hogy a nem a kuponnal hívott meg, hanem egyenként fizettünk meg. Ricsi elkísért engem a Deák tér metróállomás felé. Megbeszéltük, hogy mikor talizunk legközelebb. Elköszöntöttünk egymástól és hazaballagtam. Legalább egy kis időre távol lennék ettől a zajos várostól. Kellemes élményekben volt részem, de borzalmasan meleg volt.  A nagy hőség miatt ki voltam merülve. Párnán volt a fejem és aludtam is.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9418473353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása