Cicus blogja

Mozdulj Rákosmente! Ingyenes aerobik torna Czanik Balázzsal

2024. március 19. - Anita cicus

img_20240318_185910_611.jpg

Meglepő dolog történt velem, ami szintén óriási élmény volt. Február elejétől elindították a Riz Levente sportcsarnokban az ingyenes mozgási lehetőséget, amely minden mozogni vágyó Rákosmenti lakost szeretettel vár. Múltkor a betegség miatt kihagytam az első alkalmakat, de mivel meggyógyultam, ideje kipróbálnom. Czanik Balázs jól ismerte engem, mint a saját tenyerét, így nem volt más választásom, minthogy a 110 kilós testsúlyommal vissza kell fognom. Ezek a gyakorlatok, amiért rég mozogtam nagyon erőltető volt, mint ahogy hittem. Rengetegen érkeztek, de főleg hölgyek! Szerencsés voltam, mert tudtam hova kell állni.

img_20240318_182427_111.jpg

img_20240318_182617_130.jpg

img_20240318_184131_229_2.jpg

A szuper rendezvények mellett azért építették a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontot, hogy legyen egy olyan közösségi tér, ahol a kerület lakosai együtt is tudnak sportolni. Véleményem szerint a résztvevők élnek is a lehetőséggel és minden alkalommal egyre többen és többen jelennek meg a tornákon, ahol a legkisebb gyerekektől egészen az idősebb korosztályig képviseltetik magukat és próbálják végrehajtani a gyakorlatokat.

001_4.jpg

Czanik Balázs 1981. április 25-én született Délegyházán. A mozgás gyerekkora óta az élete szerves részét képezi. Focizott, táncolt, számos küzdősportban kipróbálta magát, míg végül az aerobik felé vezetett az út, mert nagyon tetszett, hogy a lényegében a sport és a tánc ötvözte.
Közel két évtizede tartott az első aerobik órája a szülővárosába. Az első pillanattól sokan és szívesen jártak hozzá, így hamarosan Budapesten is elkezdett órákat adni.
Időközben megismerkedte az ismert brazil küzdősporttal, a Capoeirával, és megfogalmazódott benne egy új mozgásforma, a Capoeira Aerobik ötlete. A gondolatot tett követte, és a világon egyedüliként kidolgozta és létrehozta a Capoeira Aerobikot.
Szerencsére a sportszeretők igen hamar megkedvelték nemcsak Magyarországon hanem több külföldi országban is, és egyre többen hódolnak ennek a különleges mozgásformának.
Fontosnak tartja, hogy egy edző folyamatosan fejlődjön és képezze magát, ezért az aerobikedzői, a személyi edzői és a testépítő edzői mellett sportszervező menedzsment végzettséget is szerezzen.

A mozgás minden nehézség ellenére jól végződött, ezért tervezek többször elmenni. Kíváncsian várom milyen lesz a következő alkalom, remélem nem kell csalódnom benne. Ez az idei mozgás nagyon kellene a testsúly ellen! 

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3218357325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása