A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, 15. alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Kedvelt magyar ízekkel illetve olyan tortákat vártak, mely Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.
Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrásza a Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájával
A nyertest, Fodor Sándort (Habcsók Cukrászda, Budapest) a NAPRAFORGÓ ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirítottnapraforgó-őrleménnyel készült a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz íz körbeérnek, melyeket a vilmoskörte pálinka-aroma még inkább kiemel.
Tökéletes megalkotott torta, remek íz világ. A tavalyiak is jók voltak, de egyszer fogyasztható kategóriába sorolom őket. Az idei alkotások viszont nagyon elnyerték a tetszésem. 1 szelet torta volt 850 Ft, amelyet kissé drágának találtam, de a kóstoláshoz mindenképp megérte.Tavaly úgy 950 Ft volt szeletje az akkori ország tortának. Az nagyon zavaró volt, hogy amikor reklámozták akkor. Amennyi méretű egy szelet ország torta, abba nem hal bele senki sem. Nekem ez a véleményem.