Cicus blogja

Kínai ,,Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál

2019. január 27. - Anita cicus

Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 70. évfordulója. Ez fontos csomópont a két ország közötti kapcsolatok fejlesztésében. Ennek a kiemelkedő évfordulónak jegyében szervezi meg a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület, 2019. január 25-től három napon keresztül, a harmadik “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivált.

chinese_new_year.jpg

A hivatalos megnyitó (amelyre Nagykövet Úr meghívta önkormányzatunkat is) január 25-én délben a holdújévi fogadással kezdődött, amelyen Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete ünnepi beszédében nemcsak a 70 éve kikiáltott Kínai Államot, hanem a 70 éves legújabb kori magyar-kínai kapcsolatfelvétel ünnepi évét is megnyitotta. A rendezvényen került bemutatásra  által a kínai holdújévvel kezdetét vevő Disznó éve alkalmából kiadott ünnepélyes aláírásra került sor abból az alkalomból, hogy 2019. október 6-án lesz 70 éves a legújabbkori magyar-kínai államközi kapcsolat, amikor is Magyarország elismert a kikiáltott Kínai Népköztársaságot. Az ünnepi ceremónia után kulturális műsor vette kezdetét, amelyen a Kínából érkező művészcsoport mutatta be az autentikus és modern kínai kultúrát az előadóművészetek számos ágán keresztül.

istockphoto-1028131076-1024x1024.jpg
A programokban  egy óriási panda és szellemi kulturális örökség kiállítás, mely tartalmaz festészeti és kalligráfia kiállítást, teaszertartás bemutató és tea kóstolás, kínai természetgyógyászat és hagyományos orvoslás klinikai módszereinek bemutatója, egészséggel kapcsolatos tanácsadások, kung-fu bemutató, hagyományos kínai öltözékek bemutatója - és lehetőség lett a viseletek felpróbálására, fotózkodásra is. Valamint  több érdekességgel és meglepetéssel várták vendégeinket.

A bemutatók és kiállítások mellett színpadi produkciókkal örökítették meg a látogatókat. A két nemzet kultúrájának megismertetése fontos célkitűzése a fesztiválnak. Ennek jegyében látható volt művészeti produkciók széles skálája, melyben többek között szerepelt: sárkány- és oroszlántánc, hagyományos kínai hangszeres bemutatók (“derék dob”, kínai citera, “erhu”, tökfuvola, furulya), pekingi opera, néptánc, gyermekek tánca, és a fesztivál magyar vendégeinek bemutatói.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9214592178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása