Cicus blogja

Patrick Duffy Budapesten

2024. szeptember 19. - Anita cicus

webes_rogzites_19-9-2024_17528_media_port_hu.jpeg

JUNO11 Distribution forgalmazásában érkezik szeptember 26.-tól a mozikban a Lepattanó, ám szeptember 13-tól már közönségtalálkozókkal kísért premier előtti vetítéseken. A Dallas Bobby Ewingja, Patrick Duffy a film után érkezett Miskolcon, másnap Budapesten, melyet beszámolta a magyar forgatási élményeiről, a sorozatok megváltozott világáról és persze a Dallasról is.

https://nlc.hu/sztarok/20240917/patrick-duffy-bobby-dallas-lepattano/

 https://www.tiktok.com/@anita.cicus/video/7416383758766443809

Duffy elárulta, hogy a szektorlabda, a film központi témája, számára ismeretlen volt, de karakterét és a többi szereplőt érdekesnek találta. A filmről azt mondta, hogy jó hangulatú, verseny volt benne, de a versengés szívből jött, és mosolyra fakasztotta az embert.

img_20240914_222515_684.jpg

1949. március 17-én született a Montana állambeli Townsendben. 1961-ben családjával Seattle-be költözött, ott járt középiskolába, drámaszakra. A Washingtoni Egyetem színész szakán diplomázott.
1974-ben házasságot kötött Carlyn Duffyval. Két gyerekük született, Padraic Terence és Conor Frederick Duffy. Felesége 2017 elején hosszas betegség után elhunyt, amely annyira megviselte a színészt, hogy csak közel fél év múlva jelentette be nyilvánosan, hogy megözvegyült.
Duffy katolikus ír családból származik, de később áttért a buddhista hitre és házasságát Carlynnal is buddhista szertartás szerint kötötte.

Dallas című sorozatban vált ismertté, hiszen a Magyar Televízió egy igazi, nagy szilveszteri durranásnak szánta: az első epizód 1990. december 31-én este, a már akkoriban is kiemelt főműsoridőként kezelt 8 órás idősávban debütált az 1-es csatornán. Ez akkor egy hétfői napra esett, de az MTV rögtön egy duplarésszel nyitott, mert a második epizódot még ugyanazon a héten, péntek este leadták – ezzel meg is született a Dallas fix helye a heti műsorstruktúrában, ahonnan évekig nem is lehetett kirobbantani. Érdekes egyébként, hogy az MTV akkor vásárolta meg a magyarországi sugárzás jogait, amikor az eredeti széria már a nagy fináléja felé közeledett az őshazájában: az Egyesült Államokban ugyanis a Dallas 1978 és 1991 között futott a képernyőn. Alighanem az, hogy jól bemutatta a rendszerváltást követő években, hogy az üzleti élet nagypályásai és az élet igazi császárai a whiskyt kortyolgató, sportkocsival száguldozó amerikai olajbárók, akikhez képest a magyar vadkapitalizmus által kitermelt tarka zakós vállalkozók (akiket a néző leginkább a Gábor Gábor-féle, simlis ügyeskedőkkel azonosított) becsületes kiscserkészek. De az is kiderült a sorozatból, hogy nemcsak nekünk, magyaroknak, de még a jó Bobbynak és Pamelának is főhet néha olyanok miatt a feje, hogy miképpen lehet összeegyeztetni a karriert és a családot, vagy kibékíteni a torzsalkodó rokonságot.

Az Egyről a kettőre ( Step by Step) 1991-től 1998-ig vetített amerikai televíziós családi sorozat, amely 1991. szeptember 20-án az amerikai ABC csatornán mutatkozott be, mint szituációs komédia, hogy 7 évadon és 160 epizódon át (a CBS-re történő váltást követően) 1998. június 26-ig a nézőkkel maradjon és szerezzen örömteli pillanatokat. A sorozatot Magyarországon először az HBO tűzte a Tapsi Hapsi és vendégei show blokkban 1996. május 8-án 1.-től 3.-évadig.

A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték, amely az emberi gyarlóság, a szerelem és az elszántság témáit járja körül, és a gombfoci szenvedélyes rajongóit ünnepli, tisztelegve a sokak által kedvelt hobbi előtt. Vékes Csaba rendezte és Gönye Lászlóval közösen írta, a producere Roskó Péter, a kreatív producere Scherer Péter. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Három Homár és Blue Duck Arts gyártásában készült.

4e56edbe7919c76de907b8f3a7db814d.jpg

1011025_lepattano.jpg

A főbb szerepekben Nemcsak Patrick Duffy láthatjuk, de magyarok közül Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor, Györgyi Anna, Mucsi Zoltán látható. A film a JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember 26-án érkezik a hazai mozikba.

Végezetül annyi így a cikkem végére, hogy részben Ricsinek köszönhetem. Mióta ismerem őt, nagyon sokat tanultam tőle. Elképesztő segítség számomra, ám vannak néha vitáink. Ez mindenkivel előfordul. Ami a kegfontosabb, hogy két nappal előtte nyertem meg a facen keresztül, ezért volt ennyire különleges ez a mozistalálka.

img_20240914_225032_071.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8418495136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása