Cicus blogja

Szabihíd

2018. július 23. - Anita cicus

Idén is a gyalogosoké lett a nyári hétvégére a forgalomtól elzárt Szabadság híd. 

 

A tavaly nyári, kényszer szülte, de spontán fesztiválhelyszínné váló Szabadság híd idén nyáron újra piknikező hellyé vált. Ez egyrészről örvendetes, másrészről viszont elgondolkodtató, hogy az a buszsávmegszüntető, villamosokat dugóba kényszerítő, szabálytalan autósokat hőssé emelő, 1973 mintájú autóközpontú városvezetés, amely az áteresztő kapacitás tekintetében a Szabadság híddal egyenértékű Lánchíd esetén mereven elutasítja még a legcsekélyebb forgalomcsillapítást is, most vajon miért is lett hirtelen ilyen megengedő, különösen úgy, hogy a híd esetében teljes lezárásról van szó.

Idén is jó esély van rá, hogy folytatódik a Szabihíd augusztus közepén. A kezdeményezés két éve indult, akkor még teljesen spontán módon: felújítási munkálatok miatt egész nyárra kitiltották az autókat és a villamosokat a hídról, a gyalogosok pedig gyorsan elfoglalták a felszabadult hidat. Ennek a nyárnak akkora sikere lett, hogy tavaly már a direkt e miatt a rendezvénysorozat miatt zárták le a hidat 4 hétvégére, és ha minden jól megy, idén sem lesz ez másként.

 

20180722_164840.jpg

20180722_164856_1.jpg

 

 

 

 

 

Délután fellépett
a
Pepita & Ratty Jazz Band 

 

Nekem tetszene, ha néhány év múlva nemcsak a hídon álldogálhatnék, hanem a épület tetején is, akárcsak a hegy túrázás közben. Az lenne az igazi szabadság, ha Budapesten felszíni autózások helyett sportpályák, bevásárlóközpontok helyett parkok, új  lakótelepek helyett játszóterek épülnének. Itt az ideje, hogy teljesen máshogy gondoljunk a városainkra és felszabadítsuk a köztereinket

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3814130703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása