Cicus blogja

2 éves a NEM ADOM FEL kávézó!

2018. január 27. - Anita cicus

A kórustársaimmal ilyenkor az aktuális dolgainkról beszélgetünk, egyenlőre. Nem egyszer figyelem meg a körülöttem lévő többi embert, hogy sokkal jobban érzik magukat, mint tavaly.


Ugyanis 2 éves a Nem Adom fel kávézó a Budapest első, fogyatékossággal élők által alapított kávézója. Az érdekesen hangzó név mögött Magyarország első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója. Hisz sokat fejlődött a nyitás óta, ahol a legtöbb munkatárs fogyatékossággal élő. Korszerű meleg konyhát üzemeltetnek, irodalmi programokat és koncerteket szerveznek, rendezvényekre települnek ki, de az itt dolgozók mégis a nyitott, vendégszerető, elfogadó légkör megteremtését tekintik működésük legnagyobb eredményének. Az is nagyon előremutató lenne, ha csak azt jelentené, hogy maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat. Közre is működnek a programok szervezésében és lebonyolításában.

20180126_162731.jpg

20180126_162751.jpg

 

 

 

 

 

20180126_164355.jpgSzekeres Judit beszédet mondott

20180126_164822.jpg


Eléggé hangosak voltak az emberek! Ha egyszerre többen beszélnek, akkor egy nagy hangzavar keletkezik. Ugyanezt figyeltem hétfőn a Kőki terminál Megafittnesen, amikor a zaja milyen erős zenét adott ki belül. Nagyon nehéz sokszor megfigyelnem őket. Van, amikor elviselhető, de akadnak olyan szituk, amikor nem.
Egy nyilvános helyen eléggé zavarban vagyok, főleg akkor, ha egyedül
vagyok vagy ,,a szupercsapattal". Látom rajtuk a boldogság hangulatát, a lazaságot és a felhőtlen jókedvet. Mindegyik vendég különböző módon kommunikált partnerével. Egy szemüveges pasi közben furcsa arcot vágott barátnőjével, és micsoda mosolya volt. A másik pedig egy 3-4 fős társaság, akik sokszor társasjátékoztak, közben röhécselésen viselkedtek. (Rengetegszer nevettek). Meg kell mondani, kissé furcsa volt! Olyan hangosan nevetgéltek, mintha egy sitcomsorozatot hallanám. Már könnyebben venném az akadályokat és erre büszke is lettem volna. Nagyon kellemetlen számomra, hogy egyetlen 1 dallal énekelek a kórussal, sőt még mindig én iszom a levét, hogy nem nyerek semmit a játékokban és önállóan sem szerepelek egy verssel!
30 éves auti/epis felnőttnek is meg kell tanulni, a részvételt! Látszik rajtam a felszíntörések, ezért nagyon megsérültem, miért nem az van, amit az ember szeret. Az tény, hogy délután kezdték el egészen késő estig.
Érdekes, hogy az NT-sek mennyire mások. Az aktivitás jelent meg a születés napi programban tele meglepetéssel és szombat esti karaokéval!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3513606569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása