Cicus blogja

Életem olyan, mint Quahog!

2017. szeptember 19. - Anita cicus

Maga a világ, a társadalmak is mind csúcspontjába kerülnek és pár évtized múlva talán ez lesz a veszte a Földnek, ahol éppen élünk. Magyarországnak lenne a felújításra pénz és hatalom, csak épp nem akarnak többet áldozni rá. Aztán persze már szívességet tesznek azzal, hogy végre valahára elkezdik, csak épp a legfiatalabb szakaszon. Terjedelmes és egyben félelmetes hogy egy rendszer miért olyan amilyen?

Mik történnének ezután?! Ezt el tudom képzelni Quahog-t, a Rhode Island fantázia városát. Megdöbbentő dolgokat tudtam meg a Family Guy körülményeiről. Hogy mi köze lehet ehhez?

Budapest Hazánk fővárosa, Quahog pedig kitalált rhode Island-i képzeletbeli város. Budapestnek 23 kerületből áll, Quahog-nak meg 11. Mi a különbség két város között?
Budapestet kettészelő Duna az élővilág szempontjából is játszik egyfajta elválasztó szerepet. A budai oldalon lévő kerületek jellegét tekintve inkább lakó- és pihenőövezetek, míg a pesti oldal az ipar, a kereskedelem és a közigazgatás központja, egybeépülve nagy kiterjedésű lakónegyedekkel. A növények tekintetében elmondható, hogy a parkok és a kialakított zöldterületek nagy része emberi kéz eredménye és folyamatosan változik. Van azonban a főváros mindkét oldalán olyan rész, ami különleges és említésre méltó élővilággal rendelkezik, és három olyan sziget is, mely a városhoz tartozik és élővilága eltér a nagyvárosi részekétől. Említésre méltó helyek a Gellért-hegy különleges növényeivel és a Merzse-mocsár teljes élővilágával.
Míg Quahog-ban nem folyó torkolódik, hanem tenger. E város apraja-nagyja növények tekintetében parkok kialakított zöldterületek lakoznak. Ez az épületek és házak határozata szerint azt jelzi, hogy a Quahog elsősorban a Providence-től nyugatra található. Ha a Quahog a Rhode Island földrajzában van, és ennek meg kell felelnie, akkor Providence, Rhode Island; vagy maga a Providence nyugati része.

Mindig várom, hogy mikor jelenik a következő évad. És akkor is megnézem online szinkronnal vagy felirattal.

A Family guy-ból Brian a kedvencem! Ő a példaképem, egy író, alkoholista és nőcsábász eb! Bele is zúgtam az énekhangjába! De főleg a Jazzvilágába, és ez engem megihlet! Én nem vagyok olyan, mint ő! De én is írok, magányos farkas vagyok,hisz korábban vesztettem el 2 embert az életemben. Brian teljesen beilleszkedett az emberi társadalomba. Korábban kapott állást tanárként, újságíróként, rendőrként, pornófilm-rendezőként és taxisként, rendszeresen létesít szexuális kapcsolatot fajtársaival és emberekkel is. Mi több,főiskolára járt és egy rövid ideig az amerikai hadsereg tagja is volt. Intelligens, megfontolt, értelmiségi karakter.

A sok „normálisnak” nevezhető embertársak közül vannak rendesek, és vicces karakterek. De vannak köztük szívtelenek is. Pl: Glenn Quagmire a szexmániás őrült pali.
Ebben a sorozatba sok esetben gyűlöli és bántja Briant, pedig nem bánja meg a tettét, amikor kimondta a véleményét, hogy ő ,,a legbunkóbb ismerőse".
Mikor Quagmire megtudta, hogy Brian az apjával járt, aki egy műtét miatt nő lett. Brian átment és Quagmire kegyetlenül megverte őt. Figyelmeztette őt, hogy ha még egyszer meg látja a háza környékén kinyírja őt.

maxresdefault.jpg


De képtelen volt várni vele, ezért egy lopott autóval nekihajtott Briannek, hogy aztán azt higgyék a nézők, hogy másvalaki nyírta ki Briant.
És gondolom örömét lelte az ügyben, miközben én, és mindenki más egy világ tört darabokra. És ez tragédia! 
Én, mint nagy rajzfilmrajongó tudom milyen érzés, hogy egy kutya ilyen sorsra jut el az élet végéhez. Ha valamelyik kedvencem halna meg értelmetlenül, nemcsak öngyilkos lennék, hanem depressziós is.

De egy kis nagy hős Stewie, aki visszatért oda arra az időre, hogy megmentse szeretet hűséges barátját Briant. Hálás vagyok az Istennek azért, hogy eddig komolyabb baj nem történt vele.

Nem hiszem, hogy valaha változni fog ez a probléma. Azonban engem is értek az utóbbi években számos olyan igazságtalan dolgok, amelyek megváltoztatták az életem és máig érzem a következményeit!

Miután jobban beleástam magam a Family Guy-al kapcsolatban mások is úgy gondolják.

- A Family guy főcímdala az All in the Families című sitcom sorozat paródiája
- Meg Griffin eredeti neve Megatron
- Stewie 1 és 3/4 éves
- Bonnie közel 7 évig (azaz 116 részig) volt terhes
- Seth MacFarlane az 1996-os Larry & Steve című rajzfilm továbbfejlesztett változata
- Seth MacFarlane-nak repülőjegye volt a 9/11-es repülőjáratra, amit a másnaposágának köszönhetően lekéste (NAGY MÁZLIJA VAN, DE TÚLÉLTE EZT A VESZÉLYT :) )
- A pilot részben Lois még szőke volt, és más karakterek jellegzetének színei is másak voltak.
- Minden egyes epizódnak 2 külön változata van. DVD és TV változat
- A sorozat több országban betiltották: Köztünk Indonéziában, Dél-Koreában és Egyiptomban
- Seth MacFarlane több karakter szinkronhangja is: Köztünk Brian, Stewie, Peter és Quagmire

Azért írtam le, hogy megmutassam, igenis sok mindenre vagyunk képesek az életben, de akadnak olyan nehéz helyzetek, mely megtanulhatjuk ebből a rajzfilmből. Az ember vagy egy antropomorf személy képes bármit megcsinálni, és sose adja fel az álmait. (főleg egy hozzám hasonló személy nem) Mondhatják egy problémás embernek, hogy nem viszi semmire sem, mert az egészséges ember inkább a fogyatékosokra keni saját leszaromságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4212878472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása