Cicus blogja

A jótevő kávé - Igyál egy kávét és segíts másokon!

2023. december 05. - Anita cicus

 fb_img_1701507620333.jpg
Fantasztikus hangulatban telt a szombat délután!
Ebben az évben a befolyt összeggel az Ökumenikus Segélyszervezet segítette a Scruton kávézó  a nehéz helyzetben lévőket. A meghívott énekesek, színészek és televíziós személyiségek készítettek el kedvenc kávéjukat és forró italokat, melyek megvásárlásával 100 forinttal támogatta. Kék latte vásárlásakor pedig a teljes ellenérték a Segélyszervezet számlájára került! 

img_20231202_130332_165.jpg

Egyszer amikor Február közepén jelentették meg Kordáékat, akkor meghívtam Márióékat egy közös képre. A Kőbánya Kispesttől indultam a 3-as metróval Ferenciek teréig, majd onnan 1-2 perc séta a Scrtuon kávézó felé. Nagyon látványos és hangulatos a hely. Aki bemegy erre a kávézóra, úgy érzi, mintha egy történelmi világra csöppent volna.Viszont van egy másik Scruton kávézó, ahol Zoltán 9-es szám alatt található. Ott tudtam közös képet készíteni Kudlik Júliával.

img_20231202_130454_442.jpg

A pult előtt Orosz Barbara színész-műsorvezető önkénteskedett, hiszen nekem csinálta a kék latte-t.
2002-ben kapott egy apróbb szerepet a Valami Amerika című magyar mozifilmben, illetve feltűnt az RTL Klub Pasik című sorozatában, Hernádi Judit, Gálvölgyi János és Bajor Imre mellett, a szomszédlányt, Zsófikát alakította. Később elvégezte a Tv2 szerkesztő-riporter-műsorvezető kurzusát, valamint két alkalommal is felvételizett a Színművészetire, de nem vették fel.
18 éves korában a Vígszínházban kapott statisztaszerepeket. Majd a Pesti Színház és a Nemzeti Színházban dolgozott. 2004-től a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja.
2007-ben vendégszerepelt a Barátok közt egy epizódjában, majd a Cool TV délutáni stábjához került. 2008 és 2010 közt a Cool Night Extra című erotikus tartalmú éjszakai műsort vezette. 2009-ben a Vihar a biliben! című műsort vezette szintén a Cool-on.
A TV2-n 2011. februárjában indult vasárnap délelőtti női magazin, a Talpig nő műsorvezetője volt, majd ez év októberében elindult új műsora a Tűsarok.
Korábban feltűnt a Jóban Rosszban című TV2-es sorozatban, ahol Andreát, a karrierista riporternőt alakította.

img_20231202_133316_069.jpg

a7cdc5598d3691a5cc4abf11c89c7a9a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viszont 5 perccel érkezett Földes Eszter, Színésznő, Rendező,Műsorvezető.
Gyerekkorában tornázott és táncolt, a színészet iránt csak később kezdett érdeklődni. 2011-ben szerepelt a magyar televízió sorozatában a "Hacktion"-ben, mint Béta.
Országos áttörést a "Mindenből egy van". A műsor megkövetelte az imprózást, de az ifjú színésznő valósággal fürdött a szerepben és nem véletlen, hogy az egész műsorban talán pont az ő alakítását tartják a legjobbnak!
2013-ban saját műsort kapott az M1-en, "Életművész" címmel. 2014-ben pedig szintén az M1-en futó "Ég, föld, férfi, nő" női műsorvezetőjének kérték fel. A műsort Telekes Péterrel együtt vezette.
2015-ben az RTL saját gyártású sorozatában a "Válótársakban" megkapta az egyik női főszerepet. A sorozat olyan nagy sikerű volt, hogy 2. és 3. évad is készült belőle!
A kaptár - Megtorlás (Resident Evil: Retribution) című filmből Ada Wong magyar hangja.

img_20231202_133546_272.jpg

webes_rogzites_5-12-2023_183736_poohadventures_fandom_com.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Félórával később megérkezett Kamarás Iván, színész, énekes. 1995-ben kezdte színészi pályafutását a Budapesti Kamaraszínházban. Először a Ruszt József által rendezett Shakespeare: Othello című darabban nyújtott alakításával keltette fel a közönség érdeklődését, amiben megkapta a címszerepet. Ezt követően a Győri Nemzeti Színházban Julien Sorel megformálójaként tűnt fel a Bőhm György által színpadra vitt Stendhal: Vörös és fekete című darabban.
A Pesti Színházban Sír Kánt játszotta A dzsungel könyvében. A sikert 1997-ben hozta meg számára A miniszter félrelép című vígjáték, amiben Marosi Róbertként tűnt fel. Tennessee Williams: A vágy villamosa című darabban Stanley karakterét először a Győri Nemzeti Színházban, majd a Budapesti Kamaraszínházban is eljátszhatta. A nagysikerű Shakespeare: Rómeó és Júlia című darabban Rómeó bőrébe bújva is színpadra léphetett.
2001-ben a Vígszínházban eljátszhatta Raszkolnyikovot is a Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés című darabban. A karrierjében mérföldkő volt, amikor A revizorban eljátszhatta Hlesztakovot. Ezt követően Madách Imre: Az ember tragédiája című színműben Lucifert alakította.
2000-ben megjelent első és máig utolsó önálló albuma Bombajó címmel, 2003-ban pedig közreműködött az Így énekelünk mi című albumon. 2005-ben megjelent a Revelation című maxi CD-je.
1994-ban kapta első szerepét a Charlemagne, le prince à cheval című minisorozatban, ahol Pippin herceg karakterét alakította két epizódon keresztül. 1996-ban A bűvész című rövidfilmben szerepelt, majd az Ezüstnitrátban, a Bolse vitában és végül egy újabb rövidfilmben, a Stationaryben, 1997-ben pedig A miniszter félrelép című magyar vígjátékban játszotta Marosi Róbertet.
Az 1999-es évet az Európa expresszel kezdte, melyben Jimmy bőrébe bújhatott, majd A Morel fiú című rövidfilmben kapta meg Géza szerepét és feltűnt a Családi album egy epizódjában is.
Az ezredforduló a Fehér alsó című rövidfilmet hozta magával, majd 2001 egy újabbat, Csodálatos mandarin címmel. Még szintén ez évben megkapta Evil szerepét az Első generáció című sorozatban, ahol összesen 10 epizódon keresztül volt látható, továbbá a Vademberek és a Mikor síel az oroszlán? című produkciókban is szerepelt.
2002-ben megkapta Dandy szerepét a Szerelem utolsó vérig című magyar alkotásban, majd a Somlói galuska című rövidfilmben volt látható. Egy évvel később övé lett a Szent Iván napja főszerepe és a Libiomfiben is feltűnt. Ezután 2005-ben jelent meg következő két filmje Le a fejjel! és Sóhajok címmel, utóbbi pedig saját készítésű mobilfilmje volt, aminek rendezője, operatőre, forgatókönyvírója és egyik főszereplője is ő volt. Ebben az évben a Moziünnep filmnagykövete is ő volt és megválasztották az év férfi színészének is, majd 2006-ban a Köszönet a szabadság hőseinek című filmben kapta meg Miklós szerepét és a Semleges hely című rövidfilmben is látható volt.
2007-ben a Szent István - Egy Ország Születése névre keresztelt filmben szerepelt, 2008-ban pedig a Hellboy II - Az aranyhadsereg című akciófilmben Steel ügynököt, a Parában Viktort alakította, az Immigrants - Jóska menni Amerika című animációs filmben pedig hangját kölcsönözte.
2009-ben szerepelt a Hús vétkek, a Találd ki magad! és az Alíz és a hét farkas című filmekben, 2010-ben pedig az Igazából apa, a Sudden Death és az Üvegtigris 3. került fel repertoárjába, utóbbiban Dr. Csopkai Ferencet alakította.
2011-ben két epizód erejéig látható volt A néma szemtanú című sorozatban Orbán Tibor szerepében és szintén ez évben szerepelt még a Team Building, az A Love Affair of Sorts és a Feljegyzések az egérlyukból című filmekben.
A 2012-es évet az Aglaja című életrajzi drámával kezdte, majd ismételten kétepizódos sorozatszerepre szerződött a Százbólegybe, továbbá a The Markban megkapta Phillyp Turk szerepét, majd két rövidfilmmel, a Rabbi vagy miazisten és a Blood and High Heelsszel zárta az évet.
2013-ban feltűnt a Die Hard - Drágább, mint az életedben, a 100 Degrees Below Zeróban, a The Developer című rövidfilmben, Brad Pitt filmjében a Z világháborúban, az Outpost: Rise of the Spetsnazban, a Válaszcsapás című sorozat 3 epizódjában és a The Mark: Redemptionben ismét magára öltötte Phillyp Turk szerepét, továbbá még két szériában, a Draculában és az Alatriste-ben is szerepet kapott.
A 2014-es évet a Flemint című minisorozat 1. évadának 1. első epizódjával kezdte, ahol Von Ostheim bőrébe bújhatott. Szintén erre az évre várható a Megdönteni Hajnal Tímeát és a Houdini című sorozat premierje. A mogyoró meló című animációs filmből Grayson magyar hangja. 

img_20231202_141715_268.jpg
A Scruton rendezvényhelyszín, olvasóterem, alkotótér és kávézó egyben, ahol a hozzánk hasonló, értékeket képviselő emberek jól is érzik magukat. Szenvedélyük a specialty kávé. Saját pörkölővel rendelkeznek Budapest külvárosában, ahol aprólékos munkával és odaadással teszik még tökéletesebbé különleges, komplex ízvilágú kávébabjaikat. Éttermünkben folyamatosan változó étlapról válogatják, ahol mindig a szezonális, friss alapanyagokat dominálnak.

Összességében nagyon meg voltam elégedve a szombat délutánnal, bár az picit zavart, hogy 4 órás volt az esemény és nem volt kerekasztal beszélgetés. De a lényeg, hogy tartalmas szórakozásban volt részem..

A bejegyzés trackback címe:

https://cicusblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2118274387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása